torsdag 28 juni 2007

Domäner

Jag läste för ett tag sedan antingen i en blogg eller på något forum en idé som jag tror väldigt mycket på. Det är uppköp av domäner som kan bli inkomstbringande i framtiden. Det finns ju två sätt att tjäna pengar på domäner man äger. Dels kan man ju fixa upp en egen sida där med reklam, eller så säljer man domänen då den är populär.

Exempel på domäner som är framtidsdomäner är ju alla fotbolls VM, tex så kommer ju att VM 2014 till 90% att spelas i Brasilien Då vore ju domänen Brasilien2014.se en bra domän att införskaffa. Den är ju redan upptagen nu men brazil2014.se är det inte.

Vad finns det då att tjäna på detta för det kostar ju också pengar att äga domänen. Ja, det gör ju det men den summan ligger på 200 kr om året för en .se domän tror jag. Fram till 2014 är det 7 år alltså 1400 kr. Det skulle innebära att det året VM är har domänen kostat dig 1500 kr inkl. registrerings avgift. Jag tror själv inte att det är så svårt att bygga upp en sida om fotbolls VM. Det beror ju på vad man ska göra men en idé är ju att bygga upp en sida med prisjämförelser på flygresor, hotellnätter osv. till/i Brasilien. Dessvärre kräver detta ju en del kunskap inom programmering.

Det andra alternativet är ju då att 2014 säljer man domänen. Den borde kunna inbringa mer än de 1500 kr som den har kostat dig. Säg att du bara får 2000 kr. Då har du tjänat 500 kr på inget jobb alls. Sen 500 kr är ju inte så mycket pengar men det är mycket troligt att en sådan domän skulle inbringa mer.

Andra kategorier man kan införskaffa framtida domäner inom är amerikanska tv-program som ska eller kanske kommer till sverige, idol-deltagare i diverse länder osv. Det gäller bara att vara kreativ så tror jag man kan göra många klipp på domänmarknaden.

Inga kommentarer: